Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Fotoskolan

Nattfotografering

Submitted by on april 12, 2011 – 6:54 e mNo Comment

I går och i natt var det dags för oss att få prova på nattfotografering. Vi samlades klockan 18.00 på skolan och hade en liten introduktion och genomgång med Anne-Grethe och Bengt. De visade några bilder som de själv har tagit, visade böcker med nattfotografi och gav oss lite tips. Några av sakerna som är bra att ha då man håller på med nattfotografering är ett stativ, en trådutlösare, en ficklampa och motljusskydd.

Vi gick ut vid 20.00 då det ännu inte hade blivit helt mörkt, gick till Clemenstorget (som blev vår samlingsplats under kvällen) och fick vårt första tema som var insyn. Likt Köpenhamnsvistelsen så fick vi även här ett nytt tema i timmen och ju mer mörkret sänkte sig över Lund, ju fler av oss började använda våra stativ för att försöka få så bra bilder som möjligt. De andra uppgifterna vi fick var att tolka skuggspel, abstrakt, rädsla och att ta tre porträtt på okända människor. Vid midnatt började det bli lite kyligt och kreativiteten sinade hos några, men vi kämpade på och återsågs på skolan klockan 10.00 i morse.

I morgon är det redovisning av de här bilderna och på torsdag och fredag kommer vi ha lektioner med Vasilis om marknadsföring. Därefter är det påsklov och sedan går vi in i veckor av arbete med våra enskilda projekt till slututställningen. Troligtvis kommer detta kanske bli en av de sista inlägg jag skriver, men jag återkommer med information angående vernissage och utställningsdatum.

// Sofia Karlsson

Fotograf: Elina Kähkönen

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.