Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Fotoskolan

Storformat

Submitted by on februari 19, 2011 – 11:36 f mNo Comment

Under veckan som har gått har vi fått arbeta med storformatskameror. Måndag till och med onsdag hade vi Magnus Denker som lärare och då skulle vi prova på att fotografera porträtt i studion med storformat. Vi fick lära oss hur man laddar kassetter med film i totalt mörker och det var inte så lätt. Väl nere i studion fick vi mäta ljus, försöka bestämma en lämplig bländare och sedan försöka ställa in skärpan. För att få det så skarpt som möjligt använde vi oss av en lupp och eftersom allting blir upp och ner i en storformatskamera fick vi försöka göra så gott vi kunde genom att komponera bilden med en modell som var upp och ner.

Under torsdagen hade vi Bengt som lärare och då fick vi fotografera nere i kryptan i Domkyrkan. Vi gick runt och letade motiv och sedan fick vi försöka mäta ljuset med hjälp av en ljusmätare och efter en del fixande kunde vi ta våra bilder. Vi hade en exponering per person.

Øyvind visade oss också hur man gör för att fotografera med våtplåt. Det var väldigt intressant att se hur bilden kom fram på en glasskiva och någon helg framöver kommer de som vill få prova på detta.

Den kommande veckan har vi sportlov på Fotoskolan Skåne, men måndagen den 28 februari är vi tillbaka igen!

Vi medverkar i utställningen Fotografi i fokus i Malmö också, och vernissagen äger rum den 5 mars klockan 12-18 på Galleri Gallica, Hemfeltsgatan 10 i Malmö. Hela utställningen är 5-16 mars.

// Sofia Karlsson

Fotograf: jag och Alexander Golub

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.