Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Fotoskolan

Fotopolymér

Submitted by on februari 10, 2011 – 6:47 e mNo Comment

Den här veckan håller vi på med en gammal teknik som heter fotopolymér. Bengt har berättat lite kring hur man går tillväga, lite om skillnader mellan olika plåtar och dessutom gett oss lite tips. Det tar ungefär tre år att bli en skicklig grafiker, och vi har en vecka på oss, men vi jobbar på så flitigt vi kan och försöker få till ett så bra resultat som möjligt. Vi skriver ut positiv, lägger papper i blöt, belyser plåt, belyser plåt med raster, lägger plåtar i blöt, torkar dem med hårtork, härdar dem, tar svart koppartrycksfärg på plåten och sedan trycker vi avtryck på papper med en koppartryckspress. Det finns en del likheter mellan gummitryck, som vi gjort förut, och fotopolymér, och tålamodet sätts på prov igen!

Bengt har även pratat lite om hur man gör när man signerar bilder och hur man gör när man bestämmer sig för hur många upplagor man ska trycka av en bild.

I morgon, fredag, är det dags för redovisning och det ska bli spännande att se resultaten efter en veckas hårt arbete.

// Sofia Karlsson

Fotograf: jag

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.