Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » featured

Thomas Prahl summerar

Submitted by on februari 6, 2011 – 9:22 f mNo Comment

Stilleben/Produktfoto

Eleverna har jobbat i grupper 2 och 2 i studion med de olika uppgifterna: Vinflaska, Parfym och Metall i studio. De har även haft en uppgift ”Metall i miljö” där de fotograferat metallföremål i olika miljöer som tex kök och badrum. En del har lyckats väldigt bra med uppgifterna och andra mindre bra. De bästa resultaten tyckte jag personligen fanns bland ”Metall i miljö” och ”Parfym”-uppgiften men det var även några riktigt lyckade Vinflaskor och ”Metall i studio”-bilder.

Skönhetsretusch/Bildmanipulation

I denna uppgift fick eleverna fotografera deras lärare Anne-Grethe Holt. Därefter fick de göra en skönhetsretusch på henne och sedan montera in henne i en annan miljö. Uppgiften är till för att eleverna ska lära sig nya verktyg i Photoshop som de sedan kan använda till olika bildtyper i olika sammanhang.

En del elever hade kämpat med uppgiften och fått fram intressanta resultat och andra sämre resultat. Jag fick uppfattningen av att flera elever inte gillade uppgiften för att de tyckte den var för svår.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.