Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Fotoskolan

Mode

Submitted by on december 5, 2010 – 2:11 e mNo Comment

Den här veckan har vi haft temat Mode på fotoskolan. Vi fick äran att ha Ewa-Marie Johansson som lärare. En fotograf med lång erfarenhet som arbetat åt magasin som Vouge,Elle,Cosmopolitan,Harpers Bazaar med flera. Hon har bott i New York i många år och arbetat både bakom och framför kameran.

Måndagen började med introduktion och genomgång. Vi fick förklarat hur man bygger upp fotograferingsset. Föreläsning om modefotografi och lärde oss mer om ljussättning på location ute och inne. Vi fick också lära oss förhållandet mellan olika parter i jobbet. Mot slutet av dagen var det introduktion till Workshop ”Ett par jeans” som ska redovisas till vårterminen.

Resten av veckan befann vi oss i fotostudion. Där arbetade vi med att få rätt ljussättning och sedan få arbeta individuellt med en modell. På ganska så kort tid skulle vi få allt att stämma. Få modellen att agera och posera som vi ville och få fram det ljus vi strävade efter. Ett klassiskt ”Hollywood ljus”. Men med en viss tidspress var det lockså lättare att fokusera och verkligen anstränga sig till att få fram bästa resultat.

På Fredagens redovisning blev det tydligt att vi alla gjort vårt bästa. Allas bilder skulle platsa på ett modeomslag. Vi fick bra feedback av Ewa-Marie och dagen avslutades med att vi alla fick hänga upp vars en bild.

En mycket spännande vecka som verkligen har gett oss en inblick i modevärlden.

//Lollo

Fotografer: Sofia Karlsson, Anna Wallin och Alexander Golub

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.