Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Fotoskolan

Färg, form och kroki

Submitted by on november 9, 2010 – 9:17 e mNo Comment

Efter en veckas höstlov är vi nu tillbaka på Fotoskolan Skåne. Dagen började med att vår lärare för den kommande veckan, Stina Lindskog, presenterade sig. Därefter berättade hon lite om hur veckan kommer att se ut och vi blev introducerade för vår modell för veckan, Sissela.

Vi ställde upp oss på led längs med ett långt bord som var täckt i papper, och försåg oss med ritkol och torkpapper. Stina sa att vi skulle strunta i prestationskrav och bara prova på att teckna med kol. Syftet var bland annat att se hur kolet reagerade då man lade det med bredsidan eller spetsen mot pappret. En och en fick vi gå framför de andra i klassen som stod och tecknade för att prova på att teckna en människa i rörelse. När alla hade provat på det ställde vi upp stafflin i klassrummet och Sissela ställde sig i mitten av den cirkel som bildades. Vi tog tag i kolet och började teckna på vår eget papper, för att sedan gå vidare till nästa persons papper och fortsätta teckna där. Syftet var att vi skulle se hur det var att teckna ur många olika vinklar. Hela förmiddagen ägnades åt att teckna kroki utifrån olika uppgifter.

På eftermiddagen hade vi färglära, det vill säga att vi gick igenom färgcirkeln och hur olika färger förhåller sig till varandra. Efter genomgången trycktes färgklickar ut på papptallrikar och sedan skulle vi måla olika känslor som Stina gav oss. Känslorna var kärlek, avundsjuka, hat, lycka, sorg och lugn.

Det ska bli spännande att se vad morgondagen har att erbjuda!

// Sofia Karlsson

Fotografer: Sandra Bojlin och Minna Nilsson

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.