Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Fotoskolan

101029 – Det perifera landskapet

Submitted by on oktober 29, 2010 – 9:15 e mNo Comment

Idag hade vi en mycket kort dag, vi slutade 12.30 efter att ha haft redovisning på uppgiften Det perifera landskapet. Magnus kommenterade dels hur vi jobbat med bilderna som serie och dels lite på de enskilda bilderna. Han återkom gång på gång till att man bör veta reglerna annars kan man inte bryta mot dom – och att man bör bryta mot dom bara man kan förklara varför!

Uppgiften lämnade mycket åt oss att tolka och vi fick förklara hur vi tänkt. Magnus pratade även om hur lätt det är att man får ett stort tema, väljer en idé att gå på och under tiden som man fotar den idén så kommer fler idéer upp. Det viktiga i det fallet är att det man sedan redovisar ligger under samma idé och att man inte blandar flera av de idéerna när man visar upp så få bilder (4-10) som vi gjorde idag. Har man en hel utställning så kan det fungera att sväva ut åt olika håll, men man bör vara försiktig med det.

Jag tror många fann detta som en givande uppgift men då vi endast var drygt halvklass idag så kan det ju vara på annat sätt. Man hade stora möjligheter att utforska sitt eget bildspråk och att sväva ut i alldeles egna tolkningar. Vi hade dubbelexponeringar, studioarbete med leksaker, badhytter, industriområden, klassiska landskapsbilder och mycket mer.

Som sagt blev det en kort dag som vi följer upp med en veckas höstlov, ses snart igen!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.