Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Redovisningar

Redovisning – Reportage

Submitted by on oktober 22, 2010 – 8:37 e mNo Comment

Det blev fredag och det var dags för redovisning av reportagebilder och en liten genomgång av våra Osbybilder samt bildanalyser. Vi kom till skolan och undrade hur vi skulle redovisa den här gången eftersom varje utskrift var 40 x 60 cm. Det fick vi snabbt svar på. Anne-Grethe hade delat in oss i fyra grupper med fem personer i varje och tilldelat oss varsitt rum vi skulle vara i. Därefter fick vi en timme på oss att ge respons på varandras reportage. Detta gjorde att vi alla fick tänka till lite mer och inte bara förlita oss på att Anne-Grethe skulle säga vad hon tyckte. Alla fick verkligen öva sig på att sätta ord på sina tankar.

Därefter blev det en allmän genomgång av våra bildanalyser och Anne-Grethe hade gjort en liten sammanställning över hur vi hade tolkat bilden ”Louise” av fotografen Thera. Det var en blandning av positiva och negativa tolkningar av den. Tankar som kom upp var om det var en pojke eller flicka, att man tyckte att den uttryckte närhet, ensamhet, rädsla, kärlek, oro med mera.Vi fick tillbaka analyserna med en liten personlig kommentar och sedan lades de i en plastficka så att alla i klassen kunde läsa dem.

På eftermiddagen pratade vi om svårigheterna med att fotografera reportage och att saker och ting kanske inte alltid blir så som man har tänkt sig. Vi fick även se att en gammal elev hade fått sålt sitt reportage till en tidning som handlade om hästar.

Så, undrar om någon kommer att använda sig av reportage till slututställningen i maj? Det återstår att se.

// Sofia Karlsson

Fotograf: Minna Nilsson

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.