Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Redovisningar

Redovisning – Porträttfotografering

Submitted by on oktober 16, 2010 – 3:41 e mNo Comment

Under torsdagen och fredagen hade vi redovisning av våra alster vi hade fått ihop under veckorna av porträttfotograferande. Först ut var porträtt av yrkesman/kvinna i miljö. De utskrivna porträtten sattes upp med häftmassa på väggen och redovisningen kunde börja. Till exempel fanns det förskolepersonal, bartenders och fruktförsäljare på bilderna. Vi pratade bland annat om hur man väljer att porträttera en person, om huruvida det behövs en eller två bilder för att illustrera just det yrket i en artikel i en tidning.

Eftermiddagen och dagen därpå ägnades åt att fortsätta att prata om yrkesporträtten, för att sedan gå över i att börja visa och prata om de två andra uppgifterna vi hade. Porträttfotografering av modell i studion, samt porträtt som vi hade tagit på varandra parvis. När vi tittade på fotografierna av modellerna koncentrerade vi oss på att försöka lista ut vad fotografen hade använt för ljussättning, men vi tittade även på komposition och pratade om vilka känslor vi associerade med modellens uttryck med mera. Dock märkte nog de flesta att vi har börjat se, och ibland irritera oss, på småsaker i bilderna. Hårstrån som ligger fel och dylikt. Men det är väl bara ett tecken på att vi blir bättre fotografer och utvecklas hela tiden?

// Sofia Karlsson

Fotograf: Minna Nilsson

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.