Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Redovisningar

Redovisning – Naturfoto

Submitted by on oktober 2, 2010 – 3:55 e mNo Comment

I går var det dags för redovisningen av naturfotoveckan. Folk från klassen anlände och la över sina bilder på samma dator och de forslades sedan vidare till Stinas dator för att kunna visas på projektorduken. Innan redovisningen satte igång pratade vi om hur man försörjer sig som fotograf.Några tankar som kom upp var: att fotografera bröllop, porträtt eller vara produktfotograf. Utställningar, bokprojekt, stipendier och reportage var även förslag som kom upp under diskussionen.

Som en del i redovisningen skulle vi skriva en text om torsdagens upplevelse i Lundagård. Uppgiften vi fick då gick ut på att se saker och ting som vi vanligtvis inte brukar se. Vi fick välja ett träd att titta på och så skulle vi stå och fotografera allt vi såg på det trädet under tjugo minuter. Det var väldigt intressant och tålamodskrävande. Därefter skulle vi fotografera olika saker vi såg på gatan, rosor i olika vinklar och stenarna som Domkyrkan är byggd av.

Vår lärare Stina Deurell poängterade, på tal om det här med texten vi skulle lämna in, att det är viktigt att kunna formulera sig i skrift som fotograf. Antingen om man skriver själv eller skaffar sig en kompis som är duktig på det och som kan ge respons. Någon gång krävs det att man skriver en bildtext till en bild, eller om man har en egen hemsida. Att kunna formulera sig i skrift är också en viktig egenskap då man processar saker och ting.

På eftermiddagen hade vi redovisning av våra bilder och satt och diskuterade i smågrupper om vad vi såg. Därefter pratade Stina lite om bildspel och gav tips på program som man kan göra bildspel i.

Fotograf: jag (Bild 1-3 är från Skäralid och bild nummer 4 är från Botaniska Trädgården i Lund)

// Sofia Karlsson

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.