Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » featured, Redovisningar

Lightroom uppgifter – Buhre kommenterar

Submitted by on oktober 1, 2010 – 10:29 f mNo Comment

Samlingar
Målet var att göra en samling bestående av 3 stycken dörrar, fönster eller lås/handtag. Ljuset skiftar samma dörr har annat ljus nästa dag, du kanske använder en annan brännvidd.
Presentationen av resultatet gjordes i Lightrooms utskriftmodul.Här kan du lätt sätta samman bilder till en enhet. Här är styrkan, var bild för sig kanske inte säger så mycket men tre bilder tillsammans får kraft av varandra.
Efter den muntliga redovisning har ja haft förmånen att titta på bilderna igen och igen. Lämnar här några tankar runt några av bilderna som fastnat på min nähina.
Alexander har med sina rubusta handtag och dova färger gjort sin bild till en som jag gärna tittar på mitt öga går från handtaget till vänster över låset i mitten till handtaget till höger och tillbaka över handatget i mitten till låset till vänster och vidareupp tillhandtaget till vänster och cirkeln är sluten.

Bilden som får mig att se en rundvandring bland färgerna är Paulinas fönster. Vitt, ljusgrått, mörkgrått och tegel i en snurra från den övre till den undre och tillbaka igentill den övre underbart.

Tillbaka till massiva lås Lasses tunga bild i mtten av de tre och orange och rött i tonen på bilderna vid sidan om har en känsla av spgling då hantaget till vänster sitter ovanför låset och till höger sitter det under låset. Min blick rör sig upp och ner men stannar gärna till vid tyngden i mitten.

Sist Sandras handtag värme dockhus mjukt och lent.


Korta betraktelser:

De skira färgerna i Lolo’s lås.Sofias dörrar med grönska som nästan får dem att vara intill varandra.Men även Sofias gröna lås och Anna’s myller av lås fastanar ögat på

//Göran Buhre

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.