Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Redovisningar

Redovisning Gatubilder

Submitted by on september 17, 2010 – 9:29 f mNo Comment

Lärarna, antingen Bengt eller Anne-Grethe, har kollat igenom vårt material från Köpenhamn och kommenterat både bilder och våra slutgiltiga bilder till redovisningen. Att ha någon som kollar igenom och kommenterar ens arbetssätt och val – utan att nödvändigtvis köra över en – är väldigt skönt och det är trevligt att få riktigt bra kommentarer från folk som vet vad dom sysslar med.

Innan redovisningen så kollade vi på några korta filmer om olika svenska, kända fotografer. Sedan var det dags för redovisningen; kort sammanfattat så hade de flesta kommit överens med vår skrivare och fått till bilder som de var nöjda med.

Några bilder från redovisningen av gatubilderna och uppgiften ”bengts bil” –

Foto Sofia Karlsson

Foto Anna Walin

Övrig tid under veckan har vi haft tid till att jobba med ”Bengts bil” som är en mörkrumsuppgift vi fick för ett par veckor sen som även den skulle redovisas, dock som en tävling om bästa kopian. Bilden innehåller himmel, skuggor, växtlighet och en vit bil. Allt detta skulle ha bra konstrast och täckning i både högdagrar och skuggor i alla områden. De flesta av oss svor nog mer än en gång i mörkrummet och de mest ambitiösa spenderade flera timmar där inne, vilket lönade sig då priserna för första, andra och tredje plats var fotoböcker. Vinnaren blev Izabella, andrapris gick till Camilla och tredjepris till Anna. Övriga deltagande fick varsin rulle Tri-X 400, vilket även det är ett mycket bra pris!

//Minna Nilsson

Her kan ni se några av de bilderna som vi fotograferade i Köbenhamn

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.