Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Fotoskolan

Lightroom & Photoshop

Submitted by on september 8, 2010 – 7:14 e mNo Comment

Under hela veckan jobbar vi i halvgrupp, så vi lär känna de i vår grupp ännu lite närmre, vilket är väldigt trevligt. Uppgifterna vi fått ger ju oss möjlighet att leta mönster och objekt runt om i Lund så jag tror även att de som inte varit här så tidigare villat runt en hel del och förhoppningsvis insett hur mysig stad det här är! Även skolan är riktigt mysig, tror inte det kan påpekas nog ofta haha, och vi är ofta några stycken som stannar kvar, bara myser eller jobbar med våra olika uppgifter.

Under tisdagen hade vi genomgång i Lightroom tillsammans med Göran Buhre. Eftersom vi jobbade i halvklass så var den andra gruppen ute och fotograferade. Vi har fått tre teman som vi sedan ska sätta ihop i grupper med två, tre eller fyra bilder beroendes på vilket av våra tema det gäller. Det var inte så många som hade jobbat i Lightroom tidigare i min grupp och visst hördes det svordomar när det inte funkade som det skulle, en hel del kom från mig trots att jag jobbat med det för några år sedan. Men Göran löste alla våra problem och de flesta gick glada ut från lektionssalen, med mig undantaget, men jag har bestämt mig, jag ska tämja programmet!

Idag, onsdag, så har vi istället jobbar med Photoshop vilket jag helt klart är mer kompis med. Det var en övning både på att vistas i mac-miljö och i Photoshop Cs 4. Magnus Denker gick igenom de olika verktygen, medan han berättade vilka som var mer relevanta för det vi skulle få lära oss här i grundkursen. Även jag som vistats en hel del i både Photoshop och mac-miljö kände att jag lärde mig ett och annat. Musarm och andra datorrelaterade skador är ju tyvärr ganska vanligt och jag är väldigt glad att Magnus lärde ut kortkommandon, ty även om jag är duktig med att använda dom så lärde jag mig ett gäng nya idag!

//Minna Nilsson

Effekten på bilden är inte gjord i Photoshop, den är gjord redan i kameran – med ett objektiv som heter Lensbaby!

Några bilder från undervisningen. Fotograf Elina Kähkönen

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.