Fotoskolan

Redovisningar

Föredrag

Home » Fotoskolan

0830 – Vi äntrar Hålkameran

Submitted by on september 1, 2010 – 8:18 f mNo Comment

Äntligen! Måndag morgon, utvilade efter helgen med en burk i bagaget. Idag ska vi lära oss hur man får fram en hålkamera ur en burk. Visst var vi väl lite skeptiska. Hur bra kan en bild bli utifrån en burk. Men då manglade Anna-Grethe och Bengt fram ännu knasigare exempel, allt ifrån en ölkanna till en stängd mun eller varför inte en toalett. Fnitter fnitter, allt verkade så otroligt. Men efter en ordentlig genomgång av Anna-Grethe och Bengt blev det dags att sätta igång.

”Se till att burken är ljustät!” Måla, borra, klippa, klistra och så det där hålet. Det där hålet som skulle ta hela förmiddagen för vissa. Tror att många frågetecken svävade i allas huvud då man sneglade på tavlan där siffror hoppade runt som exempel. Lätt att bara bli förvirrad. Se så, huvudet på skaft för att få till det där ultimata hålet för just din kamera. Efter lunch var så gott som alla ute och testade sina nya kameror. Upp och ner, hit och dit – snacka om att arbeta med varje bild. Alla ville vi frenetiskt få fram en bild av bra kvalitet. Det här med att beräkna tid för ljusinsläpp var inte helt enkelt och skulle kräva många försök. Intressant ska det i varje fall bli att få se resultaten!

/Anna Wallin

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.